Enrique Iglesias, deţinătorul a două recorduri mondiale Guinness – VIDEO

Artistul latin Enrique Iglesias se bucură de un real succes, înregistrând de curând două recorduri mondiale Guinness.

Acesta a stabilit un record mondial pentru cele mai multe hituri în topul Hot Latin Songs, nu mai puţin de 26 dintre melodiile artistului, lansate în perioada 2 decembrie 1995-21 martie 2015, fiind poziţionate pe locul 1 în topul Billboard.

Cel de-al doilea record mondial a fost acordat de cei de la Guinness World Records pentru melodia „Bailando”, care a stat cel mai mult timp pe locul 1, mai exact 41 de săptămâni consecutive.

De asemenea, Enrique Iglesias este artistul cu cele mai multe premii Grammy Latino: pentru „cel mai bun cântec urban”, „cea mai bună interpretare urbană”, „albumul anului”, „Sex and love”, dar şi pentru „cea mai bună melodie latino”.

Nici în acest an, artistul nu lipseşte de pe lista finaliştilor ediţiei Billboard Music Latin Awards, unde vor fi premiate cele mai bune duete. Melodia „El Perdón”, realizată în colaborare cu Nicky Jam, ar putea fi desemnată Hot Song Latin 2016. La această categorie, artistul concurează cu Farruko feat. Shaggy and Nicky Jam, cu piesa „Sunset”, cu Mana feat Shakira, cu piesa „Mi Verdad”, dar şi cu Gente de Zona feat. Marc Anthony, cu piesa „La Gozadera”.

Cu peste 100 de milioane de discuri vândute, Enrique Iglesias reuşeşte să îşi cucerească fanii din întreaga lume cu melodiile sale, precum: „Bailando”, „Ring my Bells”, „Hero”, „Bailamos”, „Tonight”, „I Like It”, „Not in Love”, dar şi multe alte piese.

Artistul va concerta la Bucureşti, pe 12 mai, de la ora 20.00, în pavilionul central al Romexpo, evenimentul făcând parte din turneul „Sex and Love”.

Foto: s_bukley/shutterstock