Confidenţialitate

Emmanuel Macron se implică în combaterea informațiilor false despre vaccinare

Emmanuel Macron transmite un mesaj pe Instagram și TikTok: îi invită pe francezi să îi adreseze întrebări despre vaccinul anti-Covid.

Este o nouă implicare a președintelui Franței în campania împotriva „fake-news”, care îi descurajează pe mulți să se vaccineze.

De la Fort Brégançon, reședința de vară a președinților francezi, unde a sosit vineri, Emmanuel Macron s-a adresat francezilor prin rețelele de socializare Instagram și TikTok – chiar de la începutul săptămânii.  I-a încemnat pe francezi, în special pe tinerii care ar fi reticenți, să-i pună întrebări.

„De la începutul verii, am auzit multe despre al patrulea val și singura armă pe care o avem în față este: vaccinul. În timp ce vă vorbesc, există puțin peste 42 de milioane de francezi care au am primit o doză  și suntem puțin mai mult de 35 de milioane dintre noi care am primit cele două doze – a spus într-u clip video președintele Franței.

„Știu că mulți dintre voi încă se întreabă, se tem, mulți aud informații false, zvonuri false(…) Așa că am decis să vă răspund direct la întrebări”.

Franța se confruntă cu proteste de amploare – susținute de cei care se opun „permisiului sanitar”, cel care se aplică din 9 august. Acesta va fi necesar pentru acces în restaurante și cafenele, inclusiv pe terase, în trenuri, avioane și în alte locuri publice.

Crește numărul de spitalizări Covid în Franța – cu un total de aproape 7600 la care se adaugă 1100 la terapie intensivă. Oficialii sanitari raportau 19.600 de cazuri duminică după cele 23.400 de sâmbătă.