Confidenţialitate

Emmanuel Macron a anunțat înființarea unui serviciu meteo al pădurii, care va avea rolul de a preveni incendiile de vegetație | AUDIO

În Franța, președintele Emmanuel Macron a anunțat înființarea unui serviciu meteo al pădurii. Acesta va avea rolul de a preveni incendiile de vegetație. Vara aceasta, zeci de mii de hectare de pădure din Franța au fost distruse de incendii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Serviciul Meteo al Pădurii va fi creat după modelul serviciului similar pentru plaje ce funcționează în Franța și care prognozează atât temperatura aerului și a apei pe fiecare plajă din Franța, cât și orarul mareelor.

Noul serviciu meteo al pădurii va ajuta la prevenirea incendiilor, a spus președintele Emmanuel Macron, la finalul unei întâlniri cu responsabilii implicați în lupta cu incendiile de vegetație, potrivit BFM TV.

Președintele francez a explicat că e nevoie de lucrări de cartografiere pentru a identifica zonele vulnerabile. Practic, vor exista prognoze meteo pentru fiecare regiune forestieră, iar pe timp de caniculă, populația va fi îndemnată să evite deplasările în pădurile care nu sunt înreținute.

În plus, statul francez va aloca pentru anul viitor 150 de milioane de euro pentru intervenții în caz de incendii forestiere, iar numărul avioanelor pentru stingerea flăcărilor va fi suplimentat.

Potrivit bilanțului prezentat de Emmanuel Macron, peste 72.000 de hectare de păduri au fost distruse de incendii, vara aceasta, de 10 ori mai mult decât media ultimului deceniu. Franța și-a propus să planteze 1 miliard de arbori în următorii 10 ani, pe terenurile distruse de incendii.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cauza probabilă a incendiului de la Arhiepiscopia Tomisului. Ancheta este în desfășurare | AUDIO