Confidenţialitate

Cauza probabilă a incendiului de la Arhiepiscopia Tomisului. Ancheta este în desfășurare | AUDIO

Cauza probabilă a declanșării incendiului care a mistuit mansarda și acoperișul Arhiepiscopiei Tomisului ar fi o lumânare lăsată nesupravegheată într-o chilie. Este o primă concluzie a anchetei începută de pompieri și polițiști. Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului este, însă, mulțumit că nu au fost victime și anunță că, după reparații, Palatul Arhiepiscopal va arăta și mai bine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reacția Arhiepiscopului Teodosie: „Nu a fost rănit niciun om, asta e important”

Peste 70 de pompieri din trei județe au acționat sâmbătă seara pentru stingerea incendiului care a distrus peste 800 de metri pătrați din mansarda Arhiepiscopiei Tomisului. Chiliile și bunurile călugărilor au ars în întregime. După cercetările efectuate pe lumină, pompierii au anunțat cauza probabilă a incendiului. O lumânare aprinsă, uitată într-o chilie. Arhiepiscopul Teodosie, care în timpul incendiului și-a continuat slujba alături de credincioși, spune că privește partea pozitivă a lucrurilor.

„Cine știe? Asta e o presupunere… Nu mai vorbim de rău. Ce să umblăm cu presupuneri? A ars ce a ars material; nu a fost rănit niciun om, aceasta e important. Clădirea se va face, se va face mai bine”, a spus Arhiepiscopul Teodosie.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru distrugere din culpă. IPJ Constanța: „Cercetarea la fața locului se va desfășura pe parcursul mai multor zile”

Polițiștii au, însă, de lucru. Au deschis deja un dosar penal pentru infracțiunea de distrugere din culpă.

„Iar cercetarea la fața locului se va desfășura pe parcursul mai multor zile, întrucât sunt foart e multe probe care trebuie administrate și strânse în cadrul dosarului penal”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Iliescu.

Palatul Arhiepiscopal, clădire de patrimoniu construită în urmă cu 100 de ani

Palatul Arhiepiscopal este o clădire de patrimoniu, ridicată în urmă cu aproape 100 de ani. Chiliile de la mansardă, pentru călugări, au fost amenajate în podul palatului, după anul 2000, a explicat Răzvan Parconie de la ISU Dobrogea.

„Având în vedere faptul că destinația este aceeași, precum și funcțiunile Palatului Arhiepiscopal, acesta nu necesita autorizație de securitate la incendiu”, a declarat Răzvan Parconie de la ISU Dobrogea.

Iar potrivit declarațiilor oferite de Arhiepiscopul Teodosie, Palatul Arhiepiscopal are asigurare de incendiu și alte calamități.

Sursa foto: Claboo Media

Citește și: Teodosie, despre incendiul de la Arhiepiscopia Tomisului: A fost un accident, nu ştim de unde a pornit | VIDEO