Confidenţialitate

Temperaturi de vară în Franța

O vreme asemănătoare celei de vară va aduce, în acest sfârșit de săptămână, temperaturi de până la 30 de grade Celsius în unele regiuni din Franţa, unde condiţiile meteorologice blânde au persistat timp de mai multe săptămâni, relatează Agerpres.

În sud-vestul Franţei, temperaturile ar putea urca până la valori de 27-30 de grade Celsius în acest weekend, a anunţat joi biroul naţional de meteorologie (Meteo France). Regiunile aflate de-a lungul graniţei cu Spania ar putea înregistra chiar valori de peste pragul de 30 de grade Celsius.

Datorită aerului cald din Insulele Canare şi Peninsula Iberică, temperaturile din Franţa vor fi cu 4-5 grade Celsius peste media naţională înregistrată în această perioadă a anului.

Recorduri de temperatură au fost doborâte deja în mai multe localităţi franceze în ultimele zile.

Potrivit Meteo France, valul căldură se produce pe fundalul tot mai vizibil al schimbărilor climatice. Valurile de căldură au devenit nu doar mai frecvente şi mai intense, ci se produc, de asemenea, atât mai devreme cât şi mai târziu în raport cu perioada estivală, aşa cum urmează să se întâmple în acest weekend.