Confidenţialitate

Emma Răducanu, după succesul de la US Open: Sunt foarte mândră de ce am realizat. A fost un efort de echipă!

Jucătoarea britanică Emma Răducanu, noua campioană de la US Open, spune că trăieşte un vis.

“Din start, am ştiut că va fi un joc extrem de dificil. Leylah (Fernandez – n. red) a jucat un tenis incredibil. A trebuit să joc la maximum! A fost o luptă mare. Sunt foarte mândră de ce am realizat (…) Este un vis absolut! Sunt foarte recunoscătoare tuturor celor care m-au ajutat, echipei mele, LTA, tuturor celor care m-au susţinut de-a lungul acestei aventuri (…) A fost un efort de echipă, nu am câştigat de una singură!”, a spus tânăra de 18 ani.

“Cred că cea mai mare realizare a mea este modul în care am reuşit să nu mă gândesc la nimic altceva decât la planul meu de joc. În rest, am lăsat totul deoparte complet pentru a mă concentra asupra a ceea ce trebuia să fac. De asta sunt cea mai mândră. Aceasta este o mare parte din ceea ce mi-a permis să câştig acest titlu. Am vorbit cu părinţii mei (…) Mi-aş fi dorit să fie aici pentru a sărbători împreună, dar mă privesc de acasă şi sunt mândri. Tatăl meu mi-a spus: „Eşti chiar mai puternică decât credeam. Este foarte greu de mulţumit. Astăzi am reuşit”, a adăugat Emma Răducanu.

Venită din calificări, britanica a învins-o în finală pe canadianca Leylah Fernandez (19 ani), 6-4, 6-3, într-o oră şi 51 de minute de joc.

Grație triumfului de la US Open, Emma Răducanu va urca pe locul 23 în ierarhia WTA.