Confidenţialitate

Emilian Popovici spune că restricțiile vor avea efect doar dacă oamenii le vor respecta cu adevărat | AUDIO

Noile restricții impuse de azi de autorități vor da efecte doar dacă măsurile sunt respectate de populație, a spus în emisiunea Deșteptarea vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici.

„Dacă 90% dintre oameni ar purta mască cu adevărat, în toate situațiile și atunci când este nevoie, cu siguranță s-ar reduce transmiterea cu 90%, ori faptul că purtatul măștii universal nu dă rezultate arată că oamenii nu respectă măsura aceasta așa cum ar trebui să o respecte”, a spus Emilian Popovici la Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie mai spune că sunt și alte măsuri la care autoritățile pot recurge înainte de a a impune o carantină severă la nivel național:

„Hotelurile să nu primească oameni cu scop de plimbare, să-i primească doar pe cei care se deplasează în scop de afaceri, restrângerea întâlnirilor la un număr limitat de persoane, 10 persoane sau două familii. Nimeni nu-și dorește acum, când ne apropiem de sărbătorile de iarnă, să intrăm într-un lockdown.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.