Confidenţialitate

Emilian Popovici: România ar putea ajunge la 9.000 de cazuri de Covid-19 pe zi | AUDIO

România ar putea ajunge la sfârșit de martie la aproape 9.000i de cazuri Covid-19 pe zi.

Este cel mai pesimist scenariu al Institutului Național de Sănătate Publică – dacă numărul de noi infectări va crește cu 4 la sută față de acum.

Pentru a NU se ajunge aici, trebuie luate din nou măsuri restrictive, a spus epidemiologul Emilian Popovici, în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM:

”Acestea sunt posibilitățile pe care eu le văd: fie să crești, anticipând că poți să ajungi la 9.000 de infecții pe zi, să crești nivelul de măsuri pentru ca să nu ajungi acolo, te oprești undeva la un nivel să spunem mai acceptabil, fie să aștepți ca numărul de infecții să crească și să iei măsurile în funcție de creșterea pe care o înregistrezi. Măsurile pot să fie crescute până la maximum posibil cu care ne-am confruntat, să zicem, în perioada stării de urgență”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Măsurile corecte luate de autorități ne pot feri să ne apropiem, din nou, de 9000 de cazuri pe zi, mai spune Emilian Popovici:

”Acest virus infectează în funcție de oferta care i se face. În momentul în care nu respecți măsurile sau dacă măsurile nu sunt la nivelul la care trebuie să fie raportat la transmisibilitatea variantei sau la situația epidemiologică, înseamnă că ai o ofertă mare, și el va infecta mulți. Dacă respecți măsurile, dacă ai măsuri adaptate situației în mod corect, atunci îi faci o ofertă mică și numărul de infecții va fi mai scăzut”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Epidemiologul Emilian Popovici, în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM.