Confidenţialitate

Emilia Șercan, la un an după ce a reclamat la poliție campania de discreditare la adresa sa: Justiția din România nu reușește să găsească vinovații de un an de zile | AUDIO

La un an după ce jurnalista Emilia Șercan a reclamat la poliție că s-a început o campanie de discreditare a sa și fotografii personale au apărut pe site-uri pentru adulți, ancheta bate pasul pe loc. Jurnalista acuză poliția că a permis sustragerea de probe. Sunt 6 dosare deschise în urma plângerilor depuse de aceasta, însă niciun suspect până acum. Emilia Șercan e sprijinită de zeci de organizații internaționale care solicită autorităților române să finalizeze ancheta în acest caz și să-i sancționeze pe vinovați.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În urmă cu un an, jurnalista Emilia Șecan a mers la poliție să reclame că 5 fotografii persoanale i-au fost furate și publicate pe site-uri pentru adulți. La scurt timp, fotografiile, dar și o captură de ecran predată poliției ca probă au fost publicate pe un site din Republica Moldova, povestește Emilia Șercan

„Captura respectivă de ecran este un mesaj pe care eu îl primisem cu o zi înainte să depun plângerea penală de la o persoană care mi-a trimis cele cinci fotografii. Acea captură de ecran a fost scursă din poliție, împreună cu informația că fotografii ale mele se află încărcate pe acele site-uri și la nici 40 de minute după ce eu am plecat din poliție erau deja publicate pe site-ul lui Cristiann Rizea din Republica Moldova”, a spus Emilia Șercan.

Emilia Șercan a depus mai multe plângeri privind violarea vieții private, abuz în serviciu și divulgarea de informații care nu sunt publice, iar ministrul de Interne, Lucian Bode a asigurat-o că va începe o anchetă internă în poliție.

Emilia Șercan: De un an de zile, justiția din România nu reușește să găsească vinovații

Șeful Poliției Române, Benone Matei i-a atras atenția că e posibil să-i fi fost spionat telefonul, lucru infirmat de expertize ale unor companii de securitate. În plus, șeful Poliției i-a prezentat Emiliei Șercan un site unde ar fi fost publicate pentru prima oară fotografiile. Totul fusese antedatat, a constatat jurnalista Emilia Șercan.

„De un an de zile justiția din România nu reușește să găsească vinovații. Sunt 6 dosare împărțite la 6 unități de Parchet din București. În toate cele 6 e începută urmărirea penală in rem, adică împotriva unor fapte, dar nu împotriva unor persoane”, a mai spus jurnalista Emilia Șercan.

De ce crede Emilia Șercan că poliția a permis scurgerea de informații?

„Am scris în mod constant despre cazurile de impostură de la vârful Ministerului de Interne. Cu o lună de zile mai devreme, scrisesem faptul că teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă este plagiată”, a explicat jurnalista Emilia Șercan.

10 organizații internaționale cer comasarea celor 6 dosare și finalizarea anchetei

10 organizații internaționale, în frunte cu „Reporteri fără Frontiere”, le cer autorităților române să comaseze cele 6 dosare și să finalizeze ancheta.

Acestea atrag atenția asupra implicațiilor pe care le are acest caz pentru libertatea presei în România.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Emilia Șercan: UBB a luat o decizie care să împace și capra și varza. Bode se folosește de toate potențialele subterfugii legislative pentru a scăpa | VIDEO