Confidenţialitate

Emilia Șercan, despre fabrica de doctorate Oprea: Cei care cer retragerea titlurilor vor să scape de verdictul public de plagiatori

Vor să scape de un eventual verdict public de plagiat:  iată cum comentează jurnalista Emilia Șercan demersul celor 9 ”doctoranzi” de la Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul”.

În opinia sa, toți recunosc, în mod indirect, că tezele lor de doctorat nu au respectat întocmai standardele academice.

Ce este cert însă? – toți au avut ascensiuni fulminante după ce au devenit doctori în diverse domenii,  după cum remarcă Emilia Șercan.

În acest moment, nu există proceduri pentru retragerea titlurilor de doctorat la cerere, iar aceste persoane, bănuiesc, intuiesc, că au făcut toate în același timp cererile sperând cumva să forțeze mâna ministerului Educației”.

Emilia Șercan susține că unul dintre doctoranzi s-a adresat chiar instanței, în speranța că va reuși mai repede să obțină retragerea titlului de doctor.

Loredana Radu, nepoata lui Gabriel Oprea și avocat de profesie, a dat în judecată Ministerul Educației pentru faptul că nu a adoptat, până în prezent, o metodologie care să prevadă modalitatea prin care se poate, procedural, renunța la acest titlu de doctor, așa cum este prevăzut în Legea Educației”, a subliniat Emilia Șercan, într-un interviu acordat Europa FM.

Toți cei care astăzi vor să li se retragă titlul de doctorat au avut însă ascensiuni fulminante în cariere după ce tezele le-au fost recunoscute.

Ne uităm, de exemplu, la cariera lui Gabriel Oprea. După ce a devenit doctor – în 2001 – devine profesor universitar, ulterior devine conducător de doctorate”, remarcă Emilia Șercan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

CITEȘTE ȘI:  Fabrica de doctorate Oprea, în faliment. Val de renunțări la titlul academic