Confidenţialitate

EMA a aprobat alte două tratamente anti-COVID

EMA a aprobat în cursul zilei de joi, 16 decembrie 2021, alte două tratamente anti-COVID, respectiv Sotrovimab – denumit Xevudy – și Kineret.

Alte două tratamente anti-COVID au fost aprobate de EMA joi, relatează Reuters.

Unul dintre tratamente este Sotrovimab, denumit Xevudy, produs de GlaxoSmithKline și Vir Technology – este vorba despre tratament cu anicorpi monoclonali. Acesta este recomandat pentru tratarea adulților și adolescenților care au nevoie de oxigen și care se află în categoria de risc major de agravare a infecției cu SARS-CoV-2.

Al doilea este medicamentul Kineret, produs de Sobi – un producător suedez de medicamente pentru boli rare. Kineret este un medicament autorizat pentru tratarea bolilor inflamatorii. În cazul acestuia, EMA îl recomandă pentru adulții bolnavi de COVID-19 care necesită oxigen și care riscă să dezvolte insuficiență respiratorie severă.

Deși au fost constatate reacții adverse în număr mic în cazul tratamentului Xevudy, specialiștii afirmă că beneficiile depășesc orice riscuri. Așa se întâmplă și în cazul medicamentului Kineret.

Astfel, cu aceste două tratamente aprobate de EMA, am ajuns oficial la un total de 6 tratamente anti-COVID aprobate.

Departamentul de Sănătate Publică din cadrul Uniunii Europene a avertizat în cursul zilei de miercuri că există un risc major ca varianta COVID-19 să devină dominantă pe teritoriul european în 2022, undeva la începutul anului.

Sursa foto: Unsplash / Martin Sanchez

Citește și: Vaccinarea anti-Covid a copiilor de peste 5 ani se va putea face de la finalul lunii ianuarie, spune Valeriu Georghiță | AUDIO