Elveţia permite evenimentele cu până la o mie de participanți

Măsurile de relaxare continuă în Elveţia cu o nouă fază, începând de luni, când se anulează interdicţia reuniunilor de masă.

Totuşi, va fi permisă participarea doar a unui număr de o mie de persoane, iar distanţarea fizică a fost redusă de la doi metri la un metru şi jumătate, relatează Agerpres, citând EFE.

Măsurile de relaxare, anunţate deja vinerea trecută de guvernul de la Berna, prevăd şi prelungirea programului restaurantelor, barurilor şi cluburilor, care nu vor mai fi nevoite să închidă la miezul nopţii, şi permisiunea pentru clienţii acestor localuri de a consuma băuturi şi în picioare, nu doar la masă.

Guvernul elveţian a anunţat că, dacă situaţia epidemiologică continuă să se amelioreze, speră să poată ridica în septembrie interdicţia organizării de evenimente cu peste o mie de persoane, după ce a fost deja nevoit să anuleze evenimente internaţionale precum Festivalul de Jazz de la Montreux, Festivalul de film de la Locarno sau târgul Art Basel, printre altele.

Autorităţile au eliminat şi recomandarea de a se lucra de acasă (telemuncă), deşi sugerează companiilor să decidă dacă este sau nu mai convenabil ca angajaţii să continue să lucreze de la domiciliu.

Țara Cantoanelor a fost printre primele ţări din Europa care a aplicat măsuri de distanţare fizică, pentru a frâna răspândirea coronavirusului, iar interdicţia evenimentelor cu peste o mie de persoane a fost luată încă din 28 februarie.

La începutul lunii martie, Elveţia se număra printre cele 10 ţări cele mai afectate din lume ca număr al cazurilor, însă acum se află pe poziţii mult mai jos, cu 31.000 de contagieri şi 2.000 de decese.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS