Elicopter SMURD prăbușit: Președintele Republicii Moldova a transmis condoleanțe familiilor victimelor

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a transmis condoleanţe după prăbuşirea elicopterului SMURD Iași în raionul Cantemir.

În acest accident aviatic au murit patru persoane, un medic și un asistent de la Spitalul Sf. Spiridon Iași, pilotul și copilotul, angajați ai Inspectoratului General de Aviație.

„Îmi exprim profunda compasiune şi transmit condoleanţe familiilor membrilor echipajului SMURD, care şi-au pierdut viaţa, încercând să salveze o altă viaţă. Este un moment trist pentru cetăţenii de o parte şi de alta a Prutului şi pentru mine personal”, a scris Nicolae Timofti într-un mesaj publicat pe site-ul Preşedinţiei din Republica Moldova.

Și fostul premier Iurie Leancă, liderului Partidului Popular European Moldovean, a transmis condoleanţe României.

“De fiecare dată mă bucur mult când SMURD-ul trece Prutul, fiind alături de noi pentru a salva zeci şi sute de vieţi omeneşti. Astăzi, însă, în aceste momente triste, îmi exprim toată compasiunea pentru rudele şi apropiaţii victimelor accidentului tragic de la Cantemir. Condoleanţe România, condoleanţe întregului popor român”, a scris Iurie Leancă pe Facebook.

Elicopterul SMURD a dispărut de pe radare în jurul orei 14.13, în timp ce se îndrepta spre Cahul pentru a prelua un pacient, un cetăţean american în stare foarte gravă, intubat şi ventilat mecanic, care trebuia transportat într-un spital din Chişinău.

Aparatul de zbor era la a doua misiune, joi, în Republica Moldova.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS