Confidenţialitate

Elevii vor învăța să mănânce sănătos printr-un program finanțat de la bugetul de stat

Guvernul a aprobat bugetul pentru un program care ar trebui să-i înveţe pe elevi să mănânce sănătos. Pe lângă faptul că vor primi, ca şi până acum, fructe, legume şi lapte, şcolile vor primi bani şi pentru a organiza vizite la ferme sau zile dedicate consumului de legume şi fructe.

Programul pentru şcoli al României este finanţat în proporţie de 20 % din fonduri europene. Restul banilor vin de la bugetul de stat. Pentru anul şcolar care urmează să înceapă s-au alocat, în total, puţin peste 100 de mii de euro, bani din care se vor acorda elevilor fructe, legume, lapte şi produse de panificaţie.

Însă, vor fi finanţate şi vizite la ferme pomicole/legumicole, ferme de producere a laptelui, stațiuni de cercetare, expoziții sau târguri, se vor organiza concursuri tematice, degustări, activități de grădinărit la nivelul școlii sau organizarea de zile dedicate consumului de fructe, legume, lapte și produse lactate.

Până acum, şcolile care organizau astfel de activităţi o făceau pe banii lor, la orele de dirigenţie sau în săptămâna Şcoala altfel.

Ministerul Agriculturii precizează într-un comunicat că aproape 2 milioane de copiii de grădiniţă şi elevi vor beneficia de acest program în anul şcolar viitor.