Confidenţialitate

Elevii se vor putea testa singuri în școli peste 3 săptămâni. Testarea nu este obligatorie | AUDIO

Elevii din școli vor putea fi testați din nou anti-coronavirus peste cel puțin 2-3 săptămâni. Ministrul Educației spune că până atunci procedura de achiziție va fi deblocată și se vor cumpăra din nou testele de salivă pentru elevi. O noutate va fi ca testele să poată fi administrate de fiecare elev în parte, la școală, în fața profesorilor.

„Pentru a consolida relevanța acestor teste, cel puțin pentru elevii de vârstă mai mare – cel puțin gimnaziu și liceu – acestea ar putea fi autoadministrate de către fiecare elev în școală sub supravegherea cadrului didactic care nu se implică în administrarea testului, dar care poate gestiona și centraliza rezultatul acestor teste”, a spus ministrul Educației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Testarea elevilor nu este obligatorie, reamintește Sorin Câmpeanu, ceea ce înseamnă că elevii care refuză să se testeze nu vor avea accesul interzis la clase.

„Acei elevi care, din păcate, nu au înțeles și nu vor înțelege importanța testării nu vor avea accesul interzis la educație – aceia care nu doresc și refuză să se testeze. Sigur, din perspectiva – intru în haina cadrului didactic – este oarecum frustrant să ai o clasă de 30 de elevi din care 10-12 elevi spun <<Noi nu vrem>>”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Întrebat dacă este posibilă o creștere a numărului de cazuri de infectare la elevi, având în vedere gradul mare de contagiozitate a variantei Omicron a SARS-CoV-2, ministrul Sănătății Alexandru Rafila cere părinților să fie responsabili și să nu trimită copii la școală dacă au simptome de coronavirus.

„Importante vor fi două lucruri: părinții să-și facă datoria și să țină acasă toți elevii care au simptome și să existe un triaj epidemiologic făcut cu responsabilitate de personalul didactic sau nedidactic din școală care să evite intrarea în colectivitate a tuturor celor simptomatici”, a spus Alexandru Rafila.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Favipiravir va putea fi cumpărat din farmacii pe bază de prescripție medicală | AUDIO

Autor: Lucia Ciocârlie Haranguș