Confidenţialitate

Elevii salută decizia autorităților de a le da posibilitatea să aleagă între online și mersul la școală | AUDIO

Elevii salută decizia autorităților de a le permite celor din anii terminali să aleagă dacă vin la școală sau optează pentru cursurile online.

Ordinul comun al Ministerelor Educației și Sănătății nu prevede dacă se va mai face rotația elevilor la 2 săptămâni, ca în toamnă – atrage atenția președintele Consiliului Național al Elevilor, Rareș Voicu. El a spus la Europa FM că așteaptă clarificări din partea ministrului Sorin Cîmpeanu.

”Scenariul hibrid este o măsură aproape indispensabilă pentru o educație pe timp de pandemie. Salutăm decizia ministerului de a oferi elevilor posibilitatea de a alege dacă vor să învețe în format fizic sau online, de acasă, în scenariul roșu. Ce este necesară acum este o clarificare din partea Ministerului Educației legată de cum se vor face rotațiile în sala de clasă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Sorin Cîmpeanu promite că va veni clarificări până la sfârșitul zilei. El a spus la Europa FM că într-o clasă nu ar trebuie să fie mai mult de 15-16 elevi, iar dacă toți elevii unei clasei vor opta pentru prezența la ore, fiecare școală ar trebui să găsească soluții.

De luni, în București, vor mai merge la școală doar elevii din clasele 0-IV și cei  din anii terminali, cu condiția ca prezența acestora din urmă în sălile de curs să nu depășească jumătate din numărul total al elevilor acelei clase.