Confidenţialitate

Elevii navetiști din toată țara, nevoiți să meargă la școală pe banii lor, deși transportul este, legal, gratuit

Este un paradox care ține de birocrație, și asta pentru că Legea 226 din 2020, care stabilește gratuitatea transportului nu are nici acum norme de aplicare.

Șefii Consiliilor Județene le cer responsabililor din Guvern să elaboreze de urgență normele de aplicare ale legii, astfel încât cheltuielile legate de transportul elevilor să poată fi decontate.

Sunt luni bune de cînd mai multe consilii județene, precum și Uniunea Națională A Consiliuilor Județene, trimit responsabililor din capitală adrese și solicitări, care până acum au rămas fără răspuns.

Așa a făcut și Consiliul Județean Vrancea, iar adresele au ajuns la Ministerul Transporturilor, la Ministerul Educației, la cel al Dezvoltării, fără să existe însă un răspuns clar.

Tocmai de aceea, președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, face un apel public către responsabilii de la București să publice cât mai repede normele de aplicare a Legii 226, astfel încît naveta elevilor să poată fi decontată.

În Vrancea, potrivit lui Cătălin Toma, Consiliul Județean a ajuns la o înțelegere cu transportatorii, care le-au dat autorităților o păsuire, în așteptarea normelor.

Practic, elevii circulă gratuit în baza promisiunii că legea va putea fi pusă în aplicare cât mai repede.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Claudia Toader