Elevii Liceului Tehnologic Energetic Câmpina au lansat o carte în care ”fiecare elev și-a expus suferința și nemulțumirile din relația părinte-copil”

25 de elevi ai clasei a-XII-a Turism au lucrat împreună timp de 6 luni pentru a scrie o carte care s-a născut ”din dorința de a transmite părințiilor sentimentele noastre, gândurile, emoțiile, trăiriile, atât cele fericite, cât și cele triste”, după cum explică Mihai Lucian Stoica, unul dintre autori, pentru Europa FM.

“De vorbă cu părinții mei” este numele cărții lansate, marți, de elevii Liceului Tehnologic Energetic Câmpina.

”Cartea este structurată în două părți: prima se intitulează Bucuriile copilăriei, în care fiecare elev a redactat o scrisoare dedicată părinţilor, mulțumindu-le pentru bucuriile și clipele frumoase pe care le am avut alături de ei.

A doua parte a cărții – Lacrimile adolescenței – conține câte o scrisoare pentru același destinatar, creatorii și modelatorii noștri, părinții, în care fiecare elev și-a expus suferința și nemulțumirile din relația părinte-copil.

Proiectul a durat 6 luni, de la prima discuție, până la finalizarea cărții. Anul trecut, în pragul sărbătorilor, le-am dăruit-o părinţilor noștri la o consiliere școlară, neavând habar ce se va întâmpla”, povestește Mihai Lucian Stoica, unul dintre elevii care a participat la scrierea cărții “De vorbă cu părinții mei”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS