Confidenţialitate

Elevii din Sydney au revenit în sălile de clasă. 90% dintre profesori, alături de personalul școlar, s-au vacccinat cu schema completă | AUDIO

Elevii din Sydney au revenit la cursuri în format fizic, după ce 90% dintre profesori şi din personalul şcolar au fost vaccinaţi cu schema completă anti-COVID.

Metropola australiană, care săptămâna trecută a ieşit dintr-un lockdown de 100 de zile după vaccinarea a 70% dintre locuitori, continuă strategia de relaxare a restricțiilor anti-epidemice în paralel cu vaccinarea anti-COVID.

Potrivit planului, reîntoarcerea în sălile de clase se face în două etape:

  1. De ieri, copiii din grădiniţe, cei din cursurile primare şi de la ultimul an de liceu au revenit la școală;
  2. Pentru restul elevilor măsura va intra în vigoare din 25 octombrie.

Autorităţile au renunţat şi la obligativitatea purtării măştilor pentru persoanele imunizate cu schema completă; cele care au primit o singură doză de ser vor trebui să aştepte până la 1 decembrie ca să renunțe la masca de protecție.

Australia, țară a cărei strategie de vaccinare a început mai târziu decât în alte state occidentale, a imunizat cu schema completă peste 65% din populaţia ţintă, în timp ce peste 85% dintre cetăţeni au primit cel puţin o doză de vaccin anti-covid.

Citește și: #Ameritat – Florina: “Când făceam naveta 8 kilometri pe jos, până la școală, mă gândeam la viitorul meu”.

Sursa Foto: Pixabay

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.