Confidenţialitate

Daniel Funeriu, în direct la Europa FM: “Reforma se face în sala de clasă, reforma se face în mintea fiecărui profesor” | AUDIO

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, contează pe implicarea profesorilor în reformarea Educației, mai ales când există deja o lege bună, cum are România din 2011 încoace.

„Diferența dintre un elev bun și un elev slab este calitatea profesorului”, a declarat fostul ministru în emisiunea Deșteptarea României, la Europa FM, unde a intrat în dialog cu ascultătorii.

„Reforma se face în sala de clasă, reforma se face în mintea fiecărui profesor, reforma nu se face pe hârtie, prin legi. Pe hârtie, poți să scrii orice. Degeaba scrii pe hârtie dacă ceea ce tu ai scris în minister pe hârtie nu ajunge în sala de clasă.

Diferența între un elev bun și un elev slab este făcută de calitatea profesorului”, spune Daniel Funeriu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Legea Educației a fost adoptată în 2011, în urma analizei făcute de o comisie prezidențială, condusă de profesorul Mircea Miclea, fost ministru.

Daniel Funeriu a contribuit la redactarea ei și era ministru când a fost adoptată. După 10 ani, constată cu amărăciune că nu s-au făcut progresele pe care le sconta.

„Dacă dăm o lege nouă, oricât ar fi de bună, rezultatele se vor vedea peste 10 ani. Legea asta are 10 ani. Ne cunoaștem de 10 ani, domnule Striblea: dumneavoastră ați albit, eu am chelit, din păcate școala nu a devenit mai bună.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Daniel Funeriu a fost invitatul lui Cătălin Striblea în prima ediție a emisiunii Deșteptarea României, o campanie lansată de Europa FM pentru a crea un spațiu de dezbatere privind domeniile esențiale a căror transformare poate contribui la un viitor mai bun pentru România. Primul domeniu abordat este Educația.

În fiecare vineri, de la ora 13.15, ascultătorii Europa FM intră în dialog cu un interlocutor relevant pentru domeniul respectiv și discută despre problemele și soluțiile specifice. Primul invitat a fost Daniel Funeriu, fost ministru al Educației în mandatul căruia a fost adoptată Legea Educației.

Vinerea viitoare, realizatorul emisiunii, Cătălin Striblea, o are invitată pe profesoara Cristina Tunegaru care va intra în dialog cu ascultătorii Europa FM.

FOTO: Inquam Photos / Virgil Simonescu