Elevii din Iași, Suceava, Bacău, Vaslui și Mureș s-au întrecut la șah pentru “Cupa Prieteniei”

Asociația Județeană de Șah Iași a organizat în weekend prima ediție a concursului de șah “Cupa Prieteniei” , la care au luat parte peste 60 de șahisti cu vârstele între 5 și 12 ani, legitimați la cluburi din județele Iași, Suceava, Bacău, Vaslui și Mureș printre care și mulți campioni naționali.

Concursul a fost câștigat de favoritul principal Matei Vâlcu, de la CSS Tg.Mureș, cu 6,5 puncte din 7 posibile.

La categoria ”băieti 10 ani” cel care a adunat cele mai multe puncte a fost Alexandru Lungu, de la C.S. Politehnica Iasși, iar la ”băieți 8 ani” primul s-a clasat Rareș Caunic de la C.S. Micul Sahist Iasi.

La fete, câștigătoare au fost Maria-Alexandra Artene de la C.S. Politehnica Iași, la 10 ani prima a fost Maria Pârvan,iar la 8 ani Maria Samson ambele de la C.S. Micul Șahist Iași.

La copiii de 7 ani cei care au adunat cele mai multe puncte au fost Andrei Tibarna de la C.S. Micul Șahist Iași și Alexia Andrieș de la C.S. Politehnica Iași.

Anul viitor, în perioada 21-30 aprilie se va desfășura, la Iași, Campionatul Mondial Școlar la Șah, unde șahiștii români speră să obțină medalii la nivel mondial.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare