Confidenţialitate

Elevii din Gorj nu se întorc în scoli săptămâna viitoare, în urma cutremurelor din zonă

Cutremurele petrecute în județul Gorj au afectat mai multe unități scolare. Pentru siguranța copiiilor, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj a decis ca în școli să nu înceapă cursurile.

În Gorj, cutremurele produse au distrus mai multe unități de învățământ. Numai la Târgu Jiu sunt probleme în 11 grădinițe, scoli și licee.

La o evaluate vizuală, rezistența clădirilor ar fi fost afectată doar la o parte dintre acestea. În județ, sunt în evaluare alte unități de învățământ la care au fost raportate distrugeri mari, iar specialiștii în construcții sunt încă în evaluare.

Ca să nu se creeze panică, pentru siguranța copiilor, Comitetul Judetean pentru Situații de Urgentă a cerut Inspectoratului Școlar Județean Gorj să nu înceapă cursurile săptămâna viitoare.

A propus ca școala altfel, care fusese programată de fiecare scola în parte în altă perioadă a anului, să fie luată acum de toate unitățile școlare din Gorj.

În felul acesta se va evita recuperarea orelor de curs.

Elevii sunt în acest moment în vacanță și, practic, ar urma de luni să între în școala altfel, dacă decizia va fi votată la nivelul fiecărui Consiliu de Administrație al școlii.

Pe lângă scoli, cutremurele au mai afectat clădiri ale unor instituții, blocuri, biserici și case.

Sursa foto: Unsplash / MChe Lee

Citește și: Firmele de construcții turcești, verificate de autorități. În România, verificările în șantiere sunt foarte stricte, spune un fost dezvoltator imobiliar | AUDIO