Confidenţialitate

Firmele de construcții turcești, verificate de autorități. În România, verificările în șantiere sunt foarte stricte, spune un fost dezvoltator imobiliar | AUDIO

Autoritățile române vor să afle dacă firmele turcești care au construit în zona devastată de cutremur au proiecte imobiliare și în România. Și dacă da, verificările vor viza dacă, la noi, au fost respectate normele de siguranță în construcții.  

Reacția e de înțeles pentru că vine în urma tragediei care s-a întâmplat în Turcia, spune la Europa FM Guven Gungor, președintele TIAD, Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci din România.

El subliniază însă că măsura trebuie aplicată cu mare atenție și după verificări temeinice:

„Este foarte ușor să întoarcă într-un fel de vânătoare de vrăjitoare. Firmele turcești, toate firmele mă refer, riscă să devină un nou target al controalelor și așa mai departe, ceea ce nu este ok, este o discriminare. Trebuie identificați dacă sunt în primul rând oameni de afaceri din domeniu, care au construit în zona respectivă, și în România sau nu. Dacă nu, nu trebuie să fie firmele turcești considerați ca potențiali înșelători.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Construcțiile din România, vizate de controale stricte

În opinia sa, construcțiile ridicate în România, indiferent de investitorul care le face, nu se abat de la normele de siguranță:

„Până acum 4-5 ani am avut dezvoltare imobiliară, dar tocmai de aceea știu foarte bine în detaliu că, în România, verificările în șantiere sunt foarte stricte. N-ai cum să ai abateri de la aceste obligații așa că ceea ce a fost construit în România, de către orice investitor turc, român, altă națiune nu contează, eu nu cred că a avut cum să se abată de la proiectul respectiv sau de la măsurile care trebuie luate. Sunt chiar verificate cu strictețe.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock

Citește și: Prima echipă de salvatori români trimiși în Turcia a revenit în țară. Ciucă: „Ați dus solidaritatea și empatia poporului român față de cel turc” | VIDEO