Confidenţialitate

Elevii din Constanța l-au creat pe Marius, robotul care îți păzește locuința

Mai mulți elevi constănțeni, de la Asociatia „Informatica pentru viitor”, au inventat un robot care păzește locuința.

Marius, așa l-au numit pe robot, detectează persoanele străine din casă, lansează un avertisment sonor și transmite o alertă printr-o aplicație pe telefon.

Elevii de școală generală, pasionați de informatică, sunt coordonați de profesoara Ramona Rădulescu. Sunt tot timpul in căutare de idei practice, spune ea:

„Ne-am dori să facem ceva diferit, ceva inedit, ceva ce nu s-a mai făcut până acum in sistemul de învățământ. In două luni de zile ne-am depășit limitele”.

Ambițioșii elevi s-au gândit ce ar putea face pentru ca fiecare dintre noi să avem mai multă siguranță în locuințe. Și așa au creat un robot care folosește circuite integrate de ultimă generație pe care le-au incorporat intr-o carcasă.

„Interiorul robotului conține această placă Arduino 1, care este creierul întregului ansamblu, un modul bluetooth și un senzor ultrasonic, folosind același principiu pe care îl folosesc liliecii pentru a se orienta in spațiu”, a explicat Mara

Iar Victor arată că alarma robotului se declanșează de fiecare dată când cineva trece prin fața dispozitivului inteligent:

„Robotul este conectat și, de asemenea, pentru că este activ, poate detecta semnale din spațiul respectiv”.

Carcasa micului robot care păzește casa a fost realizată prin folosirea de către copii a unei imprimante tridimensionale. Elevii din Constanța vor să construiască robotul in mai multe exemplare pentru a-l valorifica.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.