Confidenţialitate

Elevii din clasele primare și cei din școlile speciale revin în bănci pe 5 mai. Precizările ministrului Educației | AUDIO

Peste 1.400.000 de elevi se întorc de miercuri, 5 mai, la școală cu prezență fizică: este vorba de cei din clasele primare și cei din școlile speciale.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Europa FM:

„La acești 1.400.000 de elevi din învățământul primar și grădiniță se adaugă absolut toți elevii din cele 185 de școli speciale. Este vorba de elevi cu cerințe educaționale speciale, număr de peste 27.000, care vor putea reveni la școlaă, tot cu prezență fizică, pentru prima dată.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În localitățile cu incidența Covid sub un caz la mia de locuitori, vor reveni fizic la școală și ceilalți elevi, mai puțin cei din clasele terminale, care încep orele săptămâna viitoare.

Sunt aproape 2.000 de localități în acest scenariu, mai spune Ministrul Educației:

„Mai sunt aproape 8 săptămâni de școală, până pe 25 iunie, când se finalizează semestrul II pentru elevii claselor a V-a, a VI-,a a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a. Cu toții ne punem speranțe că, pe un trend descendent al ratei de infectare, coroborat cu un progres important al campaniei de vaccinare, se vor putea redeschide școlile cu prezență fizică pentru toți elevii.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Așadar, vacanța de Paște pentru elevii claselor terminale se încheie săptămâna viitoare. Ei vor reveni fizic la școală, indiferent de rata de infectare:

„Clasa a VIII-a, care va încheia cursurile pe 8 iunie, deci mai devreme, față de 25 iunie când încheie ceilalți elevi și elevii claselor a XII-a, care vor încheia în data de 4 iunie. Aceștia revin la școală luni în toată țara, cu prezență fizică, urmând să aibă cursuri fără niciun fel de înjumătățire a efectivelor, dar cu respectarea tuturor regulilor de protecție sanitată, până pe data de 4 iunie, respectiv 11 iunie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.