Confidenţialitate

Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a simulează, de luni, Evaluarea Naţională

Aproximativ 350.000 de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a sunt aşteptaţi să participe la simularea Evaluării Naţionale, care va începe luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română, notează Agerpres.

Cea de-a doua probă, la Matematică, se va susţine marţi, iar elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine miercuri proba scrisă la Limba şi literatura maternă, urmând ca rezultate să fie comunicate pe 22 martie.

Potrivit Ministerului Educației, accesul elevilor în săli este permis până la ora 8 și 30 de minute. La ora 9.00, vor fi distribuite subiectele.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise fiind de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

“Subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea”, explică MEN.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul Consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.

“Obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie”, a precizat MEN.