Confidenţialitate

Parchetul de pe lângă Tribunalul București preia cazul elevului care ar fi fost agresat sexual într-o școală din Sectorul 1. Ministerul Educației verifică modul în care școala a gestionat abuzul | AUDIO

Cazul elevului de la Școala „Nicolae Titulescu” din Sectorul 1 al Capitalei, care ar fi fost agresat sexual de colegi mai mari, de 2 ori, este preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București, anunță Ministerul Educației. Sorin Ion, secretarul de stat în Ministerul Educației și Florin Drinceanu, inspectorul școlar general al municipiului București s-au deplasat luni la școala unde mai mulți părinți s-au adunat să protesteze.

„Urmare a informațiilor apărute în spațiul public privind suspiciunea producerii unor fapte reprobabile în incinta unei unități de învățământ din Municipiul București, un reprezentant al Ministerului Educației s-a deplasat în cursul dimineții de astăzi, 4 martie, în școala în cauză, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București”, transmite Ministerul Educației.

Potrivit sursei citate, cazul este preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București. De asemenea, „conform competențelor ce îi revin”, Ministerul Educației afirmă că face verificări privind modul în care directoarea școlii a gestionat cazul.

În același timp, în limitele sale de atribuții, o echipă a Inspectoratului Școlar al Municipiului București verifică atât modul în care conducerea unității de învățământ a gestionat acest caz, cât și măsurile dispuse de aceasta, conform competențelor ce îi revin, în vederea soluționării aspectelor semnalate”, mai spune Ministerul Educației.

Ministrul Educației, Ligia Deca: Reiterez obligația școlilor de a întreprinde demersurile stabilite în cazul agresiunilor de orice tip

„Violența, agresiunile și comportamentele abuzive sunt incompatibile cu un mediu școlar sănătos și sigur. Am solicitat Inspectoratului Școlar al Municipiului București să transmită Ministerului Educației concluziile cercetării. În aceeași măsură, reiterez obligația școlilor de a întreprinde demersurile prevăzute în Procedura privind gestionarea cazurilor de violență, care stabilește foarte clar pașii de urmat în cazul agresiunilor de orice tip, indiferent dacă sunt semnalate de elevi, cadre didactice sau părinți”, a declarat Ministrul Educației, Ligia Deca.

Linie telefonică gratuită pentru raportatea și prevenirea cazurilor de violență și abuz împotriva copilului: 119

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Anchetă la școala din Sectorul 1, unde un elev de 8 ani ar fi fost agresat sexual în toaleta instituției. Mama copilului: „Noi am aflat prea târziu. Am văzut comportamentul copilului” | AUDIO