Confidenţialitate

Elena Udrea, un nou dosar penal, un nou control judiciar. E bănuită de spălare de bani în campania prezidențială din 2009

Elena Udrea a fost pusă sub control judiciar într-un nou dosar: fost ministru al Turismului, ea este bănuită de procurorii DNA de spălare de bani.

Presupusele fapte ar fi fost comise în timpul campaniei prezidențiale a PDL din 2009, când Traian Băsescu a candidat și a și câștigat al doilea mandat la Palatul Cotroceni.

Elena Udrea a fost audiată astăzi timp de mai multe ore în fața procurorilor, iar la ieșire a confirmat noile acuzații.

Sunt 4 acuzații de spălare de bani. Referitor la ceilalți acuzați sunt alte acuzații, eu vi le spun pe cele care mă privesc pe mine și anume că în calitate de persoană care mă ocupam, neoficial, de o parte din campania președintelui aveam cunoștință despre cum s-au semnat anumite contracte”, a spus Elena Udrea, la ieșirea de la DNA.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Elena Udrea e de părere că noul dosar în care este acuzată ar fi unul politic, în condițiile în care se apropie campania electorală.

Pe de-o parte, cred că acest dosar în care am fost chemată, și eu și Ioana Băsescu,  are această menire să mute atenția de la colapsul de imagine în care instituția (n.r. DNA) se află.  Pe de altă parte, cred că este un dosar de precampanie electorală, numele lui Traian Băsescu trebuia terfelit. Rep.: Mai dați acatiste pentru d-na Kovesi? E.U.: Da, de ce nu?  Vă rog să nu o luați în glumă, nu mă refer la dânsa în mod special, dar cu cât faci mai mult bine și cu cât ajungi să poți să te rogi și pentru cei care îți sunt adversari cu atât mai bine îți este ție”, a adăugat Elena Udrea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, în acest dosar a fost audiată și fiica cea mare a fostului președinte Traian BăsescuIoana Băsescu, dar și jurnalistul Dan Andronic.

Iar fostul secretar de stat în Ministerul Turismului, Gheorghe Nastasia, a fost pus sub control judiciar pentru luare de mită, iar banii ar fi fost folosiți în campania electorală pentru prezidențialele din 2009.