Confidenţialitate

Elena Udrea poate părăsi țara. Înalta Curte respinge controlul judiciar cerut de DNA

Instanța Supremă a respins, joi, cererea DNA de punere sub control judiciar a Elenei Udrea. Decizia ÎCCJ este definitivă.

Procurorii au făcut această solicitare, argumentând că există riscul ca Elena Udrea să părăsească țara, în urma condamnării, din prima instanță, la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009.

”Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii din data de 05 martie 2021 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală, pronunţată în dosarul nr. 5230/2/2017/a2”, a transmis instanţa.

Anterior, Elena Udrea a mers la Curtea de Apel București și spus, înaintea judecării cererii, că nu se pune problema să încerce să fugă din țară:

„M-am întors în țară având dosare pe rol, m-am întors în țară special să particip la judecarea acestor dosare, pentru că eu cred că singura soluție să obțin achitările pe care cred că le merit este aceea de a mă prezenta în fața instanței.  Ca dovadă, m-am prezentat, de doi ani de când m-am întors în țară, m-am prezentat la fiecare termen în fiecare din dosarele pe care le am rol.”