Confidenţialitate

Elena Udrea, masterandă a Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii Babeş-Bolyai

Elena Udrea a fost admisă cu media 8,20, pe ultimul din cele patru locuri bugetate, la masterul de ”Consiliere pastorală şi asistenţă psihosocială” al Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii Babeş-Bolyai, printre cursurile pe care le va urma numărându-se ”Metafizica şi Teologia” sau ”Elemente de Terapeutică religioasă”, potrivit News.ro.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Facultăţii de Teologie, Elena Udrea a fost notată cu 9,10 pentru criteriul 1 de departajare, adică proiectul de admitere, în timp ce la criteriul 2, ce reprezintă media examenului de licenţă, a fost notată cu 6,85.

Astfel, deputatul Elena Udrea a intrat pe ultimul loc, al patrulea, de la buget.

Conform instituţiei, programul masteral ales de Elena Udrea ”este unul interdisciplinar şi are ca scop dezvoltarea de competenţe din domeniile Teologie şi Psihologie. Acesta urmăreşte aducerea împreună a metodelor clinice de psihologie şi psihoterapie seculară cu metoda şi practica teologică pastorală.

În acelaşi timp, oferă o abordare holistică a psihoterapiei şi integrează terapeutica afecţiunilor psihice într-un cadru spiritual, ceea ce conferă un plus de confort pacienţilor religioşi şi o abordare duhovnicească a procesului terapeutic”.

În timpul masterului de doi ani, deputatul Elena Udrea va studia materii ca Relativismul religiozităţii postmoderne, Propedeutică teologică, Perspectiva creştină asupra Bioeticii, Metafizica şi Teologia sau Elemente de Terapeutică religioasă.

De asemenea, Elena Udrea va trebui să completeze şi două stagii de practică, ce vor presupune activităţi de practică liturgică în instituţii bisericeşti partenere, practică în centre şi cabinete de consiliere şi psihoterapie, în unităţi educativ-corective sau în unităţi educative şi unităţi educative extraşcolare.