ELENA UDREA: Eu joc finala în turul I

Invitată la Interviurile Europa FM, Elena Udrea a declarat că sondajele de opinie îi arată că poate câștiga alegerile prezidențiale dar nu s-a sfiit să explice că va căuta inclusiv susținerea ‘oportuniștilor’ pentru o eventuală nouă majoritate.

Elena Udrea a spus că în ciuda relației bune pe care o are cu președintele Traian Băsescu, nu a îndrăznit să îi ceară acestuia să semneze pentru candidatura sa în alegerile prezidențiale, dar s-a declarat convinsă că va deveni președintele României:

‘Dacă intri pe un trend ascendent,este important să reușești să menții trendul și în același timp să fie suficient de accelerat încât să îți poată aduce atingerea obiectivului. Deci am toată convingerea, altfel nu intram în această competiție, că voi câștiga alegerile pentru că eu joc finala în turul unu’, a declarat Elena Udrea la Interviurile Europa FM.

ASCULTAȚI AICI VARIANTA INTEGRALĂ A INTERVIULUI sau

URMĂRIȚI ÎNREGISTRAREA VIDEO

Elena Udrea nu s-a sfiit să explice că va căuta inclusiv susținerea ‘oportuniștilor’ pentru o eventuală nouă majoritate.

Europa FM: Doamnă Elena Udrea, sondajele publicate până acum spun spun că nu aveți șanse să intrați în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Eu vă propun un scenariu: ajungeți în turul 2, îl și câștigați, ajungeți președinte al României, care este primul decret pe care îl semnați?

Elena Udrea: Primul lucru pe care îl fac este schimbarea cabinetului Ponta prin formarea unei noi majorități în Parlamentul României. Niciun președinte nu poate să își ducă la bun sfârșit promisiunile pe care le face românilor atât timp cât trebuie să lucreze, are ca pârghie…

Europa FM: Cum? Constituția nu îi dă dreptul președintelui de a demite Guvernul imediat.

Elena Udrea: Dar îi dă unui președinte puternic posibilitatea să aducă alături de proiectul lui parlamentari care deja sunt în Parlamentul României să formeze o altă majoritate cu care să demită Guvernul prin moțiune de cenzură. Un președinte puternic poate aduce alături de proiectul lui, alături de el, o nouă majoritate în Parlament.

Europa FM: Deci faceți în așa fel încât să se formeze noi coaliții între partide?

Elena Udrea: Mai puțin mă interesează între partide, cât mă interesează între parlamentari, adică în Parlament sunt oameni de bună credință care cu siguranță, ar veni alături de președinte dacă proiectul de țară al acestuia este unul credibil și unul care face bine României, parlamentarii nu și-ar permite, că vor fi alegeri în 2016, să nu susțină un astfel de proiect. Doi, în Parlament, sunt destui oportuniști care vor vrea să fie alături de putere, ori președintele care vine va fi unul extrem de puternic. Măcar în primele șase luni.

Europa FM: Deci, vă veți baza pe acești oportuniști?

Elena Udrea: Sigur, dacă tot există în Parlament, au fost trimiși acolo de electorat, n-au ajuns altfel, din păcate au fost votați și oportuniști, au fost votați și parlamentari care au probleme cu legea, asta este, ăsta a fost votul…

Europa FM: Și vă veți baza pe ei, pe cei care au probleme cu legea?

Elena Udrea: Dacă scopul… în Parlament cred că sunt foarte mulți dintre care au probleme cu legea și care n-au fost în stare partidele să le ridice prin vot, imunitatea. Spunea doar ce fel de oameni au fost votați în Parlament de către cetățeni, la momentul acela. Eu mă voi baza pe toți parlamentarii care vor dori să susțină un proiect de țară pe care eu îl propun românilor. Parte din ei o vor face din bună credință, parte din oportunism.

Europa FM: Dar nu veți încuraja traseismul politic pe care tot dumneavoastră îl condamnați?

Elena Udrea: Traseism înseamnă să pleci dintr-un partid în altul. Eu nu vreau să plece dintr-un partid în altul, eu vreau doar să susțină căderea Guvernului Ponta. Deci nu mă interesează dacă impotriva Guvernului Ponta votează de la PSD. Foarte bine! Să voteze de la PSD, de la PNL, de la PDL.

Europa FM: Dar vor fi dați afară din partid și atunci îi încurajați fie să devină independenți, fie să se înscrie în alt partid.

Elena Udrea: Dacă vor fi dați afară din partid, oricum nu pleacă din Parlament oamenii aceștia.

Dar eu cred că în momentul în care vine un nou președinte după o perioadă în care Parlamentul s-a făcut de râs, ar avea șansa parlamentarii de acolo să susțină un proiect de țară, un proiect nou, care fi votat totuși de milioane de români în noiembrie, în așa fel încât își mai spală într-un fel rușinea, și pe de altă parte, pot veni în fața alegătorilor peste un an și jumătate, să spună totuși ,,noi suntem dintre cei care am reușit să facem și ceva bun pentru țara aceasta, am dat jos Guvernul Ponta și am susținut un guvern care uitați ce a reușit să facă într-un an și ceva,,.

Deci eu cred că vor fi suficient de mulți parlamentari care dacă vor veni partidele alături de proiect foarte bine, dacă nu, eu cred că vor fi suficient de mulți parlamentari care vor dori să vină în noua majoritate.

Europa FM: Cam câți? Zeci?

Elena Udrea: Păi câți avem nevoie. Ai nevoie de jumătate plus unu.

Europa FM: Vă pregătiți de o acțiune în forță în cazul acesta, masivă.

Elena Udrea: Da.

Europa FM: Este un plan ambițios, sunteți ambițioasă, dar este un plan mai mult decât ambițios un asemenea plan.

Elena Udrea: S-a văzut lucrul acesta. Oamenii vin alături de cel care poate să arate drumul în viitor. Deci, vin alături de cel care inspiră viitor iar un nou președinte va fi unul care măcar pentru câteva luni, va fi un președinte perceput ca fiind foarte puternic. Deci, eu cred că un președinte foarte puternic cum cu siguranță voi fi eu, va fi capabil să aducă alături de proiectul lui fie partide, fie dacă nu, parlamentarii care să poată să voteze căderea guvernului.

(VEZI VIDEO)