Elena Udrea, citata la DNA

Ieri, deputații au avizat favorabil toate cele șase cereri de urmărire penală, reținere și arestare preventivă în cazul Elenei Udrea.

Elena Udrea a fost citată de procurori să se prezinte astăzi la DNA. Citația vine după ce Camera Deputaţilor a dat avize pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului PMP, în dosarele ‘Gala Bute’ şi ‘Microsoft’.

Elena Udrea este acuzată de mai multe fapte de corupţie, între care abuz în serviciu, luare de mită și trafic de influență.

Hotărârile Camerei Deputaţilor au fost publicate deja în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că procurorii pot cere oricând arestarea Elenei Udrea.

‘ Elena Udrea ar trebui să se prezinte la DNA în jurul orei 11.00.’

Cazul deputatei a ajuns și în presa internațională.

Parlamentul României și-a dat acordul pentru arestarea unuia dintre cei mai influenți politicieni din ultimul deceniu, scrie agenția americană de știri, Associated Press.

Elena Udrea s-a apărat în fața colegilor săi și le-a spus de la tribuna Parlamentului că arestarea sa este un abuz. Apoi a plecat din Parlamentul înainte de votul celor 6 cereri, notează Associated Press.

Jurnaliștii americani fac și o scurtă descriere a deputatei, pe care o cataloghează drept unul dintre cei mai influenți politicieni din ultimul deceniu: fost ministru al turismului și candidat la alegerile prezidențiale de anul trecut, Elena Udrea, în vârstă de 41 de ani, a câștigat notorietate datorită relației ei apropiate cu Traian Băsescu.