Confidenţialitate

Elena Lasconi, despre programul „Anghel Saligny”: „Spun că vin cu bani, fonduri guvernamentale, dar ei nu au bani” | VIDEO

Guvernul întârzie alocarea fondurilor prin programul de dezvoltare locală „Anghel Saligny” – susține Elena Lasconi, primarul orașului Câmpulung Muscel. În emisiunea „Piața Victoriei” de la Europa FM, edilul din județul Argeș spune că accesat bani pentru extinderea rețelei de gaze pentru 40 de străzi din oraș, însă până în acest moment Guvernul nu a alocat niciun leu. Și nu ar fi singurul proiect afectat.

Elena Lasconi, de la USR, acuză Executivul că, de fapt, nu ar mai avea bani la buget pentru proiectele prin „Anghel Saligny”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Elena Lasconi: „Extindere rețea gaze pe 40 de străzi. Nu avem niciun răspuns. Și avem încă unul pe canalizare la care ni s-a spus că ne-au acceptat și că suntem acolo, dar nu ne-a chemat nimeni să semnăm niciun contract”.

Ioana Ene Dogioiu: Deci nu ați primit niciun ban până acum din Anghel Saligny…

Elena Lasconi: „Nu, nu ne-au sunat. Dar știți care e treaba, ei nu au bani. Spun că vin cu bani, fonduri guvernamentale, dar ei nu au bani. Uitați-vă ce gaură există de când avem guvernarea asta”.

În ceea ce privește reforma fiscală pe care Guvernul o pregătește pentru a acoperi gaura de 43 de miliarde lei, Elena Lasconi avertizează că măsurile vor afecta peste 3 milioane de oameni angajați în firme mici.

Va crește rata șomajului, afirmă la Europa FM primarul din Câmpulung Muscel

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Anul acesta, în primele șase luni s-au desființa, dizolvat aproape 20.000 de firme. Prin 2008 s-a mai întâmplat asta, când a venit criza peste noi. Măsurile acestea fiscale lovesc în PFA-uri și microîntreprinderi – acolo lucrează 3 milioane de români, în ei se va lovi și vor avea salarii mai mici. Mie mi se pare că va crește și șomajul”, a spus Elena Lasconi la Europa FM.

Vă reamintesc, în proiectul de lege citit în primă lectură la Guvern sunt prevăzute, printre altele, creșteri ale cotei de TVA pentru mai multe produse.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei” cu Ioana Ene Dogioiu și Elena Lasconi

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Elena Lasconi: „România se schimbă dacă schimbăm clasa politică” | VIDEO