Confidenţialitate

Eforie: Un scafandru și un geolog au decedat, în timp ce explorau adâncul mării pentru lucrările de înnisipare

Misiune dramatică a salvatorilor ISU Dobrogea, la Eforie. Scafandrii Inspectoratului au fost alertați să intervină pentru salvarea unui scafandru civil și a unui geolog care explorau adâncul mării la o distanță de 500 metri de țărm.

Echipajele ISU Dobrogea au fost chemate în ajutor de o persoană de pe plaja din Eforie, care a anunțat că un scafandru și un geolog, aflați în submersie, nu au mai revenit la suprafață.

Cei doi coborâseră echipați corespunzător pentru supravegherea lucrărilor care pregătesc începerea proiectului de lărgire a plajei din Eforie.

La fața locului au fost trimiși patru scafandri cu o barcă, două ambulanțe SMURD și SAJ și un elicopter SMURD.

Victimele au fost găsite în apă și aduse la mal, în stop cardiorespirator. Echipajele medicale au aplicat măsurile specifice de resuscitare.

Cei doi nu au mai putut fi salvați. Scafandrul, de 54 de ani, și geologul, de 32 de ani, sunt angajați ai unei firme private, care a câștigat contractul de monitorizare a biodiversității din cadrul proiectului privind lărgirea plajelor pe litoralul românesc, în valoare de aproape un miliard de euro din fonduri europene.

Monitorizarea biodiversității se efectuează înaintea începerii lucrărilor de înnisipare. La finalul proiectului, plaja de la Eforie va avea 33 de hectare în plus.

  • Ghiulfer Predescu