Confidenţialitate

Efectul majorărilor de la 1 octombrie: Pâinea se va scumpi peste aproximativ o lună

Peste o lună vom da, cel mai probabil, mai mult pe pâine. Este efectul în lanț al scumpirilor la gaz, electricitate și carburanți.

Președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase – ROMPAN, Aurel Popescu a spus la Europa FM că majorările de preț ar putea fi peste 5% – procent avansat de sindicatele din industria alimentară.  Asta pentru că majorarea salariului minim a afectat deja afacerile din panificație care lucrează în pierdere,  susține liderul Rompan

Se întâmplă ce se întâmplă cu toate alimentele și nu doar cu toate alimentele, ci toate produsele din România. Noi contabilizam toate aceste cheltuieli și în momentul în care constatăm că avem cheltuieli mai mari decât veniturile nu avem decât două soluții : ori să închidem unitatea și să punem lacăt ori să scumpim produsele și să facem ceea ce trebuie ca să lucrăm pe principia de eficiență economică”, a spus președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase – ROMPAN, Aurel Popescu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prima lună de toamnă ne va aduce facturi mai mari cu 3,45 lei pe lună pentru un consum mediu de 100 kWh. Și prețul gazelor s-a majorat cu 6%.

Pe 1 octombrie a intrat în vigoare și a doua majorarea accizei la carburanți cu 0,16 lei pe litru. Pe data de 15 septembrie, când a avut loc prima majorare a accizei, petroliștii au scumpit carburanții cu 9 bani pe litru. Însă prețurile au fost modificate în sus chiar și înainte și după această dată.