Confidenţialitate

Ediție Specială: Un an de la cazul Caracal

A trecut un an de la cel mai cutremurător caz de crimă din România după ”Râmaru”. Un an de la cazul Caracal. Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată, Dosarul ”Caracal” merge înainte spre verdictul care e greu de crezut să nu fie de condamnare.

Dar asta nu înseamnă că dosarul este pe deplin clarificat. A rămas multă rumoare, conspiraționiști aventurieri sau de-a dreptul escroci profită în continuare de nevoia nefericitelor familii de a crede că fetele vor reapărea într-o zi.

Acum este esențial să știm dacă cineva a învățat o lecție. Dacă o fată ar suna mâine la 112 pentru a spune că e violată și sechestrată ar fi salvată sau drama s-ar repeta? Ce a învățat Poliția, ce a învățat societatea din tragedia de la Caracal?

Ioana Ene Dogioiu vă așteaptă la două ediții speciale – ”Un an de la Caracal”.

Joi, 23 iulie, după Jurnalul de Seară Europa FM, împreună cu un polițist care de 20 de ani vânează criminali și care după ce l-a prins pe Eugen Stan, polițistul pedofil, a creat în cadrul Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei unica structură specializată pentru anchetarea infracțiunilor de natură sexuală.

Ce s-a schimbat în Poliție de la cazul Caracal, cât de extins și de bine investigat este fenomenul infracțiunilor de natură sexuală? Dar al disparițiilor? De ce suntem campioni la traficul de persoane? Mai e vreo șansă că Alexandra și Luiza să fie în viață?

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Iar vineri, 24 iulie, după Jurnalul de Prânz Europa FM, invitatul Ioanei Ene Dogioiu în ediția specială va fi omul care a condus echipa de anchetă a ororilor de la Caracal, care a analizat centimetru cu centimentru casa și curtea, care a intrat în catacombele curții și a săpat-o, care a trecut prin sită până și tot conținutul fosei septice. Totul sub soarele torid și sub presiunea mediacatica infernală.

Ni le va istoristi pe toate un comisarul șef Florian Eniță, conducătorul oamenilor în combinezoane albe de la Caracal.