Ediție Specială Știrile Europa FM: Declarații oficiale de la Ministerul Afacerilor Interne, după anunțul privind decretarea Stării de Urgență – VIDEO

Ediție Specială Știrile Europa FM privind declarații oficiale de la Ministerul Afacerilor Interne, după anunțul făcut de Klaus Iohannis privind declararea Stării de Urgență în România de săptămâna viitoare.

Jurnaliștii Cătălin Striblea și Tudor Mușat analizează situația într-o ediție specială a Știrilor Europa FM, realizată de Iorgu Ianuși.

„Prima prioritate pentru noul Guvern este, evident, continuarea luptei împotriva epidemiei de coronavirus, continuarea luptei pentru a gestiona eficient întreaga criză care s-a generat”, a spus Klaus Iohannis sâmbătă seară.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, al cărui președinte este ministrul afacerilor interne, a aprobat noi măsuri de prevenire și protecție adaptate evoluției infecției cu noul coronavirus.​

“Starea de urgență presupune schimarea modului de viață, dar și de frică sau neîntelegere. Este momemtul să fim uniți, toleranți și să ajutăm fiecare, după puteri. Starea de urgență ne va permite să luăm cele mai potrivite măsuri de prevenții împrotriva răspândirii coronavirus.

Trebuie să acționăm cu calm, fiecare poate contribui la diminuarea riscului de răspândire. Limitați deplăsariile care nu sunt absolut necesare.

Situația este sub control, tocmai pentru că am luat măsurile la timp”, a declarat ministrul de interne, Marcel Vela.

„Izolare la domiciliu 14 zile pentru cei care vin din țări confirmate cu cel puțin 500 de cazuri. ITM este obligat să verifice dacă este decalat programul, cum s-a decis miercuri.

Se suspendă până pe 31 martie 2020 organizarea și desfășurarea târgurilor de autoturisme. Fac apel la clam și solidaritate. Să fim uniți și să ajutăm fiecare după puteri. Situația este sub control”, a declarat Marcel Vela.

“Prognoza calculelor matematice ale SRI sunt îngrijorătoare pentru că urbanul mic și satele au primit un număr mare de cetățeni din zonele afectate”, a spus Cătălin Tolontan la Europa FM.

“Veștile bune sunt că mai mult de jumătate dintre cei infectați s-au vindecat, la nivel global”, a continuat Cătălin Tolontan.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS