Eddie Redmayne va juca într-un serial derivat din franciza Harry Potter

Eddie Redmayne se alătură francizei Harry Potter în rolul principal din serialul derivat Fantastic Beasts and Where to Find Them (n.r. ”Creaturi fantastice și unde să le găsești”), scrie The Hollywood Reporter.

Actorul Eddie Redmayne, care a câștigat Premiul Oscar pentru interpretarea lui Stephen Hawking în filmul The Theory of Everything (Teoria întregului), ar fi fost prima alegere a producătorilor pentru ecranizarea cărții din 2001 a autoarei britanice J.K. Rowling.

”Eddie Redmayne a ajuns să fie unul dintre cei mai talentați și apreciați actori din prezent. Suntem încântați să îl primim în Lumea Magiei lui J.K. Rowling, unde știm că va livra o prestație remarcabilă”, a spus un reprezentat al Warner Bros. Pictures.

Acțiunea din Fantastic Beasts and Where to Find Them se desfășoară cu 70 de ani înainte de evenimentele din seria Harry Potter și se concentrează pe un autor fictiv numit Newton Artemis Fido Scamander. Proiectul va fi regizat de David Yates, responsabil și pentur regia primelor patru producții din franciza Potter.