Confidenţialitate

Economia României a crescut cu 3,7% în 2015

Economia României a fost pe plus în 2015. Datele publicate de Institutul Național de Statistică arată că economia a crescut cu 3,7 procente.

Construcţiile, industria și sectorul informaţiilor şi comunicaţiilor au contribuit la această creștere.

 

Produsul intern brut al României a crescut anul trecut cu 3,7% faţă de 2014, ajungând la 710,3 miliarde de lei. Economia a fost susţinută în special de consum, care a stimulat puternic activitatea din comerţ şi servicii, arată primele date preliminare ale Institutului Național de Statistică.

Românii au cheltuit mai mulți bani și pe vacanțe, astfel că au crescut afacerile hotelierilor și ale patronilor de restaurante.

Lucrurile s-au mișcat și în domeniul construcțiilor, care a înregistrat o creștere de aproape 9%. Industria, care contribuie cu aproape un sfert la formarea PIB, a crescut anul trecut cu două procente.

În schimb, importurile au crescut mai mult decât exporturile, comerţul exterior având o contribuţie negativă la creşterea economică.

În ansamblu, la creşterea PIB au contribuit toate ramurile economiei, cu excepţia agriculturii, silviculturii şi pescuitului.