Echipele de salvatori au gasit si cea de-a doua cutie neagra a avionului Malaysia Airlines, prabusit aseara in estul Ucrainei

Între timp serviciile secrete ucrainene au dat publicității un videoclip, care arată că avionul ar fi fost doborât de separatiștii proruși. Ei ar fi confundat avionul civil cu unul militar.

În această dimineață a fost recuperată și a doua cutie neagră a avionului Malaysia Airlines.

La bordul avionului se aflau 298 de persoane – 283 de pasageri și 15 membri ai echipajului. Presa olandeză a anunțat că în avion se aflau 154 de olandezi, 47 de cetățenie încă necunoscută, 27 de australieni, 23 de malaezieni, 11 indonezieni, 6 britanici, 4 germani, 4 belgieni, 3 filipinezi și un cetatean canadian.

Mulți dintre pasagerii avionului mergeau la o conferință internațională despre SIDA care este programată să înceapă duminica la Melbourne în Australia.

Noaptea trecută, serviciile secrete ucrainene au dat publicității un videoclip care arată că avionul a fost doborât de separatiștii proruși la 80 de kilometri de Donețk. Potrivit înregistrării, ei ar fi crezut ca este vorba despre un avion militar. Pe de altă parte, separatiștii proruși au fost de acord să permită anchetatorilor internaționali accesul în siguranță și fără restricții în Ucraina, la locul unde a căzut avionul malaezian.