Echipele care au ajuns la locul prabusirii avionului Malaysia Airlines anunta ca au gasit una dintre cutiile negre ale aeronavei

Între timp, separatiștii din estul Ucrainei spun că sunt de acord ca la locul tragediei să ajungă și anchetatori internaționali.

După verificările făcute la locul accidentului, salvatorii spun că au găsit cutia neagră a avionul prăbușit. Nu se știe deocamdată dacă e vorba de aparatul care înregistrează conversaţiile membrilor echipajului sau despre cel care stochează datele tehnice ale zborului.

Potrivit unui post de radio din Rusia, cutia neagră a fost transportată la Moscova pentru investigații. Rămâne de văzut dacă aparatul va putea stabili originea presupusului tir de rachetă lansat – în continuare, pe această temă, autoritățile ucrainene și separatiștii proruși se acuză reciproc.

Între timp, separatiştii din Estul Ucrainei – ajunși primii la locul tragediei aviatice – afirmă că sunt de acord să permită unor anchetatori internaţionali un acces sigur şi fără obstacole la locul prăbuşirii avionului. Ei s-au angajat, de asemenea, să închidă locul catastrofei şi să permită autorităţilor locale recuperarea cadavrelor.

Prăbuşirea zborului MH17 cu 298 de persoane la bord a provocat consternarea comunităţii internaţionale. Statele Unite cer o anchetă ‘fără obstacole’, iar experţii americani cred cu tărie că aeronava a fost doborâtă de un tir de rachetă.