Confidenţialitate

Echipa națională de polo a României, calificată la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 | AUDIO

Un vis devenit realitate – așa este apreciată calificarea echipei naționale de polo a României la Jocurile Olimpice 2024 din vară. Este posibil după ce Africa de Sud a decis să nu mai participe la competiție. Naționala de polo este singura calificată din România la categoria sporturi de echipă la Olimpiada din Paris.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Este anunțul oficial primit de echipa naţională de polo: România revine cu naționala masculină la Jocurile Olimpice după 12 ani. Ultima participare la o întrecere olimpică a afost la Londra, în 2012.

Reveniti pe aeroportul „Henri Coandă” tricolorii au fost primiți cu aplauze.

Antrenorul tricolorilor, Bogdan Rath, a spus, pe aeroportul Otopeni, la revenirea de la mondialul de la Doha, că „nu e vorba de noroc, norocul ţi-l faci singur. Nu ştiu dacă aveam noroc dacă nu ne găseam acolo pe poziţia aceea sau nu ştiu dacă aveam noroc dacă nu ne calificam la aceste Mondiale, unde nu prea mulţi credeau că ne vom califica”, a subliniat Bogdan Rath.

Tehnicianul atrage atenția că grupa din care va face parte România la turneul olimpic este una infernală. În grupa A ne aflăm alături de Croația, Italia, Grecia, Statele Unite ale Americii și Muntengru.

Competiția de polo pe apă va avea startul pe 28 iulie. Fiecare moment va conta.

Sursa foto: Facebook / Federația Română de Polo

Citește și: Kylian Mbappe pleacă de la PSG. Atacantul francez ar fi semnat cu Real Madrid pentru un contract de 5 ani | AUDIO