Confidenţialitate

Ecaterina Andronescu și Alexandru Athanasiu, urmăriți penal pentru fapte de corupție. Athanasiu: Decizia este ”absolut abuzivă”

UPDATE:  Fostul ministru și eurodeputat Alexandru Athanasiu a declarat, pentru Europa FM,  că decizia Înaltei Curți ar fi “absolut abuzivă” și că a mai fost verificat pentru aceleași presupuse ilegalități de două ori – în 2006 și în 2007.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Judecătorii confirmă reînceperea urmăririi penale în cazul foștilor miniștri ai Educației – Ecaterina Andronescu și Alexandru Athanasiu.

Cei doi sunt bănuiți de fapte de corupție într-un caz disjuns din celebrul dosar Microsoft.

Ecaterina-Andronescu-si-Alexandru-Athanasiu-colaj

Cercetarea vizează modul de atribuire a unor contracte de către Ministerul Educaţiei – din perioada în care la conducerea instituției se aflau Ecaterina Andronescu și Alexandru Athanasiu.

Procurorii DNA sunt cei care au solicitat reînceperea urmăririi penale a celor 2 foști demnitari – printr-o cerere înregistrată la Înalta Curte la sfârșitul lunii iunie.

Ecaterina Andronescu și Alexandru Athanasiu sunt acuzați de abuz in serviciu si de fraude comise la nivel de achizitii publice.

Infracțiunile ar fi fost comise in perioadele in care cei doi au fost ministri.

Recent, foștii demnitari se declarau nevinovați și susțineau că dosarele lor au fost închise în 2006 și 2007 – motiv pentru care, în opinia acestora, este inutilă redeschiderea lor.

Noile verificări vizează modul de atribuire a unor contracte publice atribuite, în trecut, de Ministerul Educației.

Faptele ar fi similare celor din dosarul “Microsoft”, în care sunt cercetați 9 foști miniştri.