Confidenţialitate

e-Document, aplicația lansată de Ucraina care emite documente temporare pentru ucrainenii refugiați | VIDEO

Ucraina a lansat o aplicație pentru a sprijini persoanele care nu mai au acte de identitate și pașaport. Se numește „e-Document” și va funcționa cât va dura invazia rusă. Prin această aplicație se pot emite documente temporare.

În caz de pierdere a documentelor, cetățenii ucraineni pot obține documente temporare în aplicație. Aceste „documente digitale” sunt temporare, pentru perioada de război.

Noul serviciu se numește „e-Document” și va conține datele din pașaport și numărul de înregistrare fiscală. Reprezentanții Ministerului Reformei Digitale au explicat pe site-ul instituției: „Războiul i-a forțat pe ucraineni să plece spre regiuni mai sigure ale țării. (…). Nu toată lumea a reușit să ia documentele necesare în format tipărit” și „toate registrele de stat au fost deconectate din motive de securitate”.

Ministerul recomandă populației: „puteți arăta acest document digital poliției și (…) la punctele de control pentru a vă verifica identitatea”.

„Ai grijă de toate documentele tale în avans și ai grijă de tine și de Ucraina” – se încheie mesajul de pe site-ul ministerului Reformei Digitale.

 

Sursa foto: Captura foto / Twitter / Nexta

Citește și: FMI va reduce previziunile privind creșterea globală pe fondul războiului din Ucraina