Confidenţialitate

Dusan Uhrin Jr revine pe banca tehnică a Dinamo, înlocuindu-l pe Gheorghe Mulţescu

Tehnicianul ceh Dusan Uhrin Jr revine în funcţia de antrenor principal al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, înlocuindu-l pe Gheorghe Mulţescu, care a demisionat, marţi seara, după ce formaţia bucureșteană a fost învinsă de Astra Giurgiu, cu 1-0, în prima manşă a semifinalelor Cupei României, informează Asociaţia suporterilor dinamovişti, care deţine 20,6% din acţiunile clubului.

“Dusan Uhrin Jr. este noul antrenor al echipei noastre. Dusan a semnat cu Dinamo un contract valabil până la finalul sezonului următor al Ligii 1 (2021-2022). Mister este la Bucureşti şi va prelua echipa în cursul zilei de mâine (n.red – miercuri). Cunoaşte situaţia, a văzut meciurile echipei, ştie problemele. Antrenorul vine la Dinamo alături de staff-ul personal, din care fac parte Denis Kavan şi Dragoş Picu”, se arată într-un comunicat publicat pe pagina oficială de Facebook a asociaţiei.

Suporterii susţin că Gheorghe Mulţescu va rămâne în cadrul clubului pe o altă funcţie: “Îi mulţumim, din nou, seniorului nostru, Gheorghe Mulţescu, pentru tăria de care a dat dovadă atunci când a acceptat să preia echipa într-un moment atât de dificil. Presiunea a fost uriaşă. Mulţescu va rămâne în cadrul clubului, pe o altă funcţie, cât timp doreşte, pentru că aici îi este locul. Dinamo are nevoie în continuare de experienţa profesionistului desăvârşit care este Gheorghe Mulţescu. Şansele la Cupă sunt intacte. Dinamo se bate acum cu alt suflu şi pentru rămânerea în Liga I”.

În vârstă 69 de ani, Gheorghe Mulţescu fusese instalat la 16 martie în funcţia de antrenor principal al echipei FC Dinamo, după plecarea lui Ionel Gane, amintește Agerpres.

În vârstă de 53 de ani, Dusan Uhrin Jr revine la conducerea tehnică a echipei Dinamo după aproximativ 13 luni. El a mai antrenat formaţia alb-roşie între 13 august 2019 şi 9 martie 2020.

În cariera sa, antrenorul ceh a mai condus formaţiile Bohemians Praga, Mlada Boleslav, AEL Limassol, Dinamo Tbilisi, Viktoria Plzen, Dinamo Minsk, Slavia Praga, Politehnica Timişoara, CFR Cluj şi Gaz Metan Mediaş.