După vacanța de iarnă, reîncep cursurile în grădinițe și școli

Elevii din învăţământul preuniversitar şi copiii de grădiniţă se întorc, de luni, la cursuri, după 3 săptămâni de vacanță prilejuită de sărbătorile de iarnă.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, următoarea vacanţă, cea intersemestrială, este programată în perioada 2 – 10 februarie, vacanţa de primăvară – în perioada 20 aprilie – 5 mai, iar vacanţa de vară între 15 iunie şi 15 septembrie.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai, iar pentru clasa a VIII-a – în data de 7 iunie, notează Agerpres.

În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei şi al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor şcolare.

Recuperarea cursurilor suspendate ca urmare a unor situaţii obiective de urgenţă (intemperii, epidemii, calamităţi naturale) nu se poate realiza în perioada vacanţelor şcolare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS