După ce a petrecut aproape un an în spaţiu, Scott Kelly va scrie o carte – VIDEO

Astronautul Scott Kelly, care a revenit pe Terra în luna martie, după ce a petrecut aproape un an la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), stabilind astfel un nou record de durată pentru o misiune spaţială americană, va scrie o carte, pe care o va lansa în 2017, informează Associated Press.

Scott Kelly a semnat un contract cu editura Alfred A. Knopf, iar prima lui carte se va intitula ”Endurance: My Year in Space and Our Journey to Mars”.

Reprezentanţii editurii citate au anunţat, miercuri, că Scott Kelly îşi va expune în acest volum părerea despre viitorul călătoriilor spaţiale şi va relata diverse evenimente şi experienţe pe care le-a trăit pe parcursul carierei sale de astronaut.

Cartea va fi publicată în noiembrie 2017 şi va fi redactată în colaborare cu Margaret Lazarus Dean. 

Scott Kelly intenţionează să scrie şi câteva cărţi pentru copii, care vor fi publicate de grupul editorial Random House. Fostul astronaut va publica, de asemenea, o colecţie de fotografii impresionante, realizate la bordul ISS.

Scott Kelly, în vârstă de 52 de ani, s-a retras din activitate pe 1 aprilie, după nouă zile de la încheierea misiunii sale la bordul ISS.

Misiunea de 340 de zile a astronautului Scott Kelly a doborât precedentul record de durată pentru o misiune spaţială americană, deţinut de astronautul Michael Lopez-Alegria, care a petrecut 215 zile la bordul ISS, în 2007.

Recordul absolut în ceea ce priveşte durata unei misiuni în spaţiu, însă, este deţinut în continuare de cosmonautul rus Valeri Poliakov, care a petrecut 438 de zile – din ianuarie 1994 până în martie 1995 – la bordul fostei staţii spaţiale ruseşti MIR.

Sursă: News.ro