Confidenţialitate

Dumitru Buzatu, fostul președinte al CJ Vaslui, eliberat din închisoare după 7 luni de arest preventiv. Decizia este definitivă | AUDIO

Dumitru Buzatu iese miercuri, 17 aprilie, din închisoare, după șapte luni de arest preventiv. Hotărârea Curţii de Apel Iaşi este definitivă, astfel că fostul baron PSD va fi plasat în arest la domiciliu la ferma sa, într-un sat de lângă Vaslui. Printre interdicţiile pe care i le-au impus judecătorii… Dumitru Buzatu nu are voie să se vadă cu fosta sa șefă de cabinet… cu care voia să plece în Ecuador, în cazul în care va fi eliberat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui a fost prins de DNA când primea mită 1,25 de milioane de lei de la un om de afaceri, pentru a favoriza o firmă să obţină un contract pentru constructia unui drum. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Buzatu, după ce acesta i-ar fi primit într-un restaurant. Acum, plasat in arest la domiciliu, el nu are voie să ia legătura cu mai mulţi martori din dosar, printre care şi denunţătorul său, omul de afaceri Emil Savin.

Judecatorii de la Tribunalul Vaslui urmează să stabilească acum dacă încep procesul sau dacă restituie dosarul la DNA, așa cum cer avocații lui Buzatu. Potrivit acestora, convorbirile clientului lor ar fi fost interceptate fără mandat, în timp ce acesta se afla în arestul Poliției Iași, iar ei nu au putut pregati apararea, de teamă să nu fie ascultați.

Recent, fostul baron PSD a depus un denunț la DNA Iași. Potrivit unor surse, ar fi vorba de fraude cu fonduri europene.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Olanda oferă României 3 avioane F-16 pentru programele de instruire dedicate piloților | AUDIO | VIDEO | GALERIE FOTO