Confidenţialitate

Duminică are loc a V-a ediție a Târgului caritabil de iarna ”Dăruim și Ajungem MARI”

Voluntarii programului educațional Ajungem MARI organizează duminică, 8 decembrie, a V-a ediție a Târgului caritabil de iarna ”Dăruim și Ajungem MARI”. De la dulciuri și decorațiuni până la haine, cosmetice și ateliere pentru copii, pe toate le găsiți la târgul Ajungem MARI, care va avea loc anul acesta la Maison 13, între orele 11:00 – 18:00.

În perioada sărbătorilor de iarnă, copiii din centrele de plasament primesc foarte multe cadouri, însă voluntarii Ajungem MARI, cei care le sunt alături copiilor tot anul și îi ajută săptămânal la lecții, își doresc să strângă fonduri pentru experiențe care le modelează copiilor viitorul. Prin donațiile strânse la târg, voluntarii vor organiza anul viitor excursii pentru cât mai mulți copii din centrele de plasament. Vor merge la munte, în drumeţii, la muzee, iar copiii din țară vor veni pentru prima oară la București! Voluntarii Ajungem MARI îi vor însoți și îi vor încuraja să se bucure de fiecare clipă.

“E copleșitor cand vezi bucuria din ochii lor atunci când ies din centru, la un film, la un spectacol, cu atât mai mult când merg într-o excursie, cum abia așteaptă fiecare nouă activitate. Și mai ales, mă impresionează cum își amintesc de câte o ieșire luni de zile mai târziu și povestesc cât de frumos a fost când i-ai scos pur și simplu din mediul acela cu mulți alți copii și s-au simțit liberi să descopere, să aleagă, să cunoască”, spune Iulia Samson, actriță și voluntar Ajungem MARI, care pregătește în fiecare an, la târgul de Crăciun, personaje-fantezie cusute din pânză.

”Târgul caritabil este, în primul rând, despre voluntarii Ajungem MARI. Ei sunt spiridușii care pun câte o bucățică din sufletul lor în fiecare produs pe care îl confecționează pentru acest târg. Ei cunosc atât de bine nevoile copiilor și toți vin cu inima deschisă, așa că în fiecare an atmosfera târgului este minunată, plină de iubire și bucurie.

Sunt nerăbdătoare să mă simt din nou înconjurată de MAGIE. În ziua târgului totul este posibil, iar eu mă simt ca Peter Pan în Neverland. Pentru cei care au nevoie de un strop de magie, îi invit la târg”, povestește Viviana Mihăilă, coordonator Ajungem MARI București și inițiator al târgului.

Cei care doresc să îi dea o mână de ajutor lui Moș Crăciun, pot aduce la târg cu jocuri și jucării educative, hărți și enciclopedii interactive. Rugămintea voluntarilor este că darurile să fie în stare bună, pentru a fi atractive pentru copiii din centre. La târg vor fi și ateliere de felicitări de Crăciun și de împletit părul, organizate tot de voluntarii Ajungem MARI.

Târgul Caritabil de Crăciun “Dăruim și Ajungem MARI” va avea loc duminică, 8 decembrie, între 11.00 şi 18.00, în București, la Maison 13, Strada Dumbrava Roșie nr. 2, lângă Grădina Icoanei.