Duelul smartphone-urilor, faza camerelor foto

CAMERA FOTO – E foarte probabil cel mai important aspect pentru majoritatea românilor atunci când își cumpără un smartphone nou. Apariția telefoanelor care fac și poze reprezintă începutul epocii României cizelate și pretențioase în ceea ce privește calitatea fotografiilor. Problema e că fiecare producător lansează un smartphone nou și se bate cu pumnii în piept că modelul are cea mai bună cameră foto de pe piață.


Specialiștii de la DxOMark.com au creat în urmă cu câțiva ani un clasament al telefoanelor inteligente în funcție de camera foto, pe care-l actualizează frecvent.

DxOMark-cea-mai-buna-camera-pe-un-telefon

Cea mai recentă actualizare demontează în primul mitul potrivit căruia Apple nu are concurență la acest capitol. Ar fi de precizat că de ani de zile se spune că atunci când vine vorba de fotografii există iPhone și restul telefoanelor, senzorul celor de la Apple fiind imbatabi. Însă specialiștii DxOMark plasează Samsung Galaxy S6Edge pe primul loc în top, un telefon cu o cameră ce dispune de 16 megapixeli și un stabilizator optic de imagine care-și face treaba excelent.

aa

Pe locul imediat este plasat modelul sud-coreenilor de la LG – G4, cu o cameră tot de 16 megapixeli care a rupt gura târgului de la lansare și până acum. Tot pe locul doi este și modelul Galaxy Note 4 de la Samsung – deși dacă mă-ntrebi pe mine, la capitolul calitatea fotografiilor G4 câștigă detașat în fața lui Samsung Note.

În altă ordine de idei, iPhone 6 și iPhone 6plus sunt și ele pe podium, însă nu foarte aproape de locul întâi. Modelele gigantului american și camerele lor foto de 8 megapixeli se situează în clasament, surprinzător, sub Motorola X Style și Sony Xperia Z3. Așadar, mai multă realitate și mai puțin marketing.

Ar mai fi de precizat totuși că acest clasament nu a analizat încă mult-așteptatul iPhone 6s, care are șanse reale de a ocupa, peste doar câteva săptămâni, chiar primul loc.